Wil je ook op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, open dagen en workshops bij DWC?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

De Meet en Greet van Special Arts

We kwamen met ons vijven om 11.00 uur aan bij slot Zeist, waar Special Arts een Meet & Greet organiseerde Het gebouw zelf ontlokte aan ons al kreten van verrassing en binnen werden we door een gastvrouw vergezeld naar de tweede verdieping waar Tine Veldhuizen ons hartelijk verwelkomde. 

Lees meer »

Er is ruimte voor nieuwe leden!

Kunstenaarsvereniging Diepwatercollectief in Amsterdam voor mensen meteen psychische gevoeligheid heeft ruimte voor nieuwe leden.Vind je het leuk om met allerlei verschillende materialen bezig te zijn?Heb je de ambitie om te groeien naar het kunstenaarschap op jouw manier en in jouw tempo? Je te ontplooien aan de hand van feedback van de leden en de docenten die wij regelmatig in huren? Misschien ben je al veel met kunst bezig en zoek je aansluiting?Dan is onze kunstenaarsvereniging iets voor jou!Je hoeft alleen maar (!) een gevoeligheid in de psyche te hebben om lid te kunnen worden.Onze aannamecommissie bepaald niet in hoeverre je gevoelig moet zijn. Zij kijken of je in de groep zult passen, of je zelfstandig kunt werken en of je de wil hebt om ook iets terug te doen voor het collectief. Dat kan variëren van boodschappen doen of de was tot het organiseren van uitstapjes of bezoeken van musea. Ben je een cijfermens? Dan kun je wellicht helpen met de begroting van de subsidieaanvraag of het doen van de jaarlijkse kascontrole.De contributie bedraag per jaar een luttele 50 euro. En daar krijg je veel voor terug, oa het onderdeel zijn van een bloeiende en unieke kunstenaarsvereniging!Kom gerust een keer langs om kennis te maken, doe mee met een workshop, of houd het bij een kop koffie of thee.Bel of mail:info@diepwater.nl020 876 96 38

Lees meer »

De Meet en Greet van Special Arts

Vanuit CS Utrecht liep ik het stukje naar de Nicolaïkerk. Ik wist niet wat ik moest verwachten van dezemiddag, maar ik had met mezelf afgesproken dat als het me teveel zou worden, ik naar huis mocht.

Lees meer »

DWC leden exposeren bij Art Brut Biënnale 2023

Tijdens de 4e Art Brut Biënnale 2023 (7 t/m 15 oktober) stond het werk van 150 (internationale) kunstenaars met een (psychiatrische) beperking centraal. Met meer dan 800 kunstwerken en een actuele randprogrammering is het voormalige V&D pand in Hengelo 10 dagen lang de hotspot voor de internationale Art Brut kunst. Ook leden van Diepwater Collectief zijn aanwezig!

Lees meer »

Financiële Transparantie: Siel sponsort Diepwater met Acumulus

Om te voorkomen dat het Diepwater ooit weer in de woelige baren van onoverzichtelijke financiële ellende verzeild raakt... sponsort Siel aan het Diepwater een lidmaatschap op online boekhoudprogramma 'Acumulus'  :-) Zie: https://www.siel.nl/acumulus/ . Wij zijn Siel zeer dankbaar voor deze geboden kans. Via Acumulus  kunnen wij zowel naar de gemeente, als de externe boekhouder, op een makkelijke en overzichtelijke manier inzicht geven in (en overzicht houden op!) onze financiën. Een praktisch en noodzakelijk iets.

Lees meer »

Cliëntgestuurde kunstenaarsvereniging Diepwater collectief in zwaar weer

Wie zijn wij? Het Diep water Collectief is een kunstenaarsvereniging van leden met een psychische gevoeligheid. De leden doen alles in en voor het atelier zelf - en dat is bijzonder. Wij weten van geen ander collectief dat zonder professionele begeleiding bestaat. Ons collectief heeft meer dan veertig leden die werken in een atelier in het centrum van Amsterdam.  We bestaan al bijna dertig jaar en zijn nog steeds zelfstandig. We hebben geen salariskosten; ieder lid  doet dat wat hij dragen kan en zo voorziet Het Diep Water Collectief in een behoefte en is een voorziening die er in de stad toe doet. Ook levert het collectief een grote winst op voor de gemeente; bij de leden neemt het gevoel van eigenwaarde en geloof in eigen kunnen toe, is er zingeving waardoor er minder wordt teruggevallen en er minder intensieve zorg nodig is.

Lees meer »