De Meet en Greet van Special Arts

Gepubliceerd op 6 juni 2024 om 15:53

We kwamen met ons vijven om 11.00 uur aan bij slot Zeist, waar Special Arts een Meet & Greet organiseerde Het gebouw zelf ontlokte aan ons al kreten van verrassing en binnen werden we door een gastvrouw vergezeld naar de tweede verdieping waar Tine Veldhuizen ons hartelijk verwelkomde. 

 

Heerlijk, een bakkie koffie na de reis uit Amsterdam en we lieten even het imposante gebouw op ons inwerken. Al snel maakten we ook al kennis met Anja Swarts en Myra Winter, en even later ook met Paul Klemann, die alle drie later op de dag naar ons meegebrachte werk zouden kijken. 

 

Onderwijl stroomde de ontvangstkamer vol met nog meer gasten dus maakten wij plaats en togen naar de expositie ‘Dreams en Conflicts’ op de eerste verdieping.

Zoals altijd werd ik erg blij van de outsiderkunst die tentoongesteld werd. Misschien komt het omdat ik zelf bij de doelgroep behoor dat ik kunst van mensen die bijzonder zijn zo aansprekend vind.  Er was minutieus priegelwerk op groot papier tot grote, grove maar rake penseelstreken op doek; voor ieder wat wils.

 

Deze expositie, samengesteld door Ed Wubbe (artistiek leider bij het Scapino Ballet Rotterdam) en Maite van Dijk (directeur museum MORE) bestond uit een veertigtal werken; mijn favoriet was de uil, maar wat was het moeilijk kiezen!

Terug naar de koffiekamer, waarbij we langs de workshopruimte met tafel voor zo’n zestien gasten liepen. Enkele van ons schoven gauw aan om samen met Ingelies de workshop collage maken te gaan ervaren. Ik liep door, omdat de koffiegeur lokte, maar ook omdat ik niet zoveel heb met collage’s (sorrie!).

 

Met Myra en Anja sprak ik af om na de lunch bij hen aan te schuiven. Ik liep naar beneden om op het terras mijn brood te gaan verschalken en wat een cadeautje: het was heerlijk warm en zonnig buiten en ik nam plaats op een comfortabele loungebank en bestelde een flat white bij de serveerster. Ik appte naar de achterban dat het hier heerlijk toeven was en er genoeg te beleven: de mooie en grappige kunst, aardige en artistieke mensen en prachtige omgeving. 

 

Iets na enen kuierde ik terug naar Myra en Anja en Paul. Zij drieën gingen er eens goed voor zitten om het meegebrachte werk van Carla te bekijken. Ze waren oprecht verrast toen Carla een hoofd/masker van linnen uit haar tas haalde. Het was een apart werk, temeer omdat wij geen van allen ooit zoiets hadden gezien. Na Carla was het mijn beurt, ik raakte wat oververhit door alle lovende woorden; wat werden wij gelift door deze aardige mensen! Hans, als laatste, verdiende de aandachtsprijs van Anja deze dag; Anja typeerde het werk van Hans als origineel en dat was zo hartverwarmend dat Hans in een opwelling zijn net gemaakte collage schonk aan Anja, kunstverzamelaar sinds jonge vrouw. (wist hij niet!).

 

Tine zagen we de hele dag door, dan weer hier en dan weer daar; deze rasechte organisator houdt zelfs de kleinste details in de gaten, en naar mijn gevoel verliep de dag soepel en was het vooral heel gezellig. Met Chrissie, de collega van Tine, heb ik helaas geen kennis gemaakt. Maar hulde voor beide dames!

 

Fotograaf Claudia kwam ons op de valreep nog even halen om een groepsportret van ons te maken, en nu maar hopen dat we allemaal een beetje hebben gelachen op de foto, want die foto is als het goed is een afspiegeling van een dag waar wij als leden van de kunstenaarsvereniging Diepwatercollectief enorm van hebben genoten! Volgend jaar zijn we er weer bij!

Reactie plaatsen

Reacties

Emmy
een maand geleden

Elsa dat verslag naar Slot Zeist heb je prachtig verwoord. Het was werkelijk een bijzondere dag, en nu lees ik ook wat jullie hebben gedaan terwijl ik en Carolien met de collage workshop bezig waren. Ook was er een beelden route in de tuin rondom het slot.